Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Varsa davetiye(( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.)
a) Davet eden kişiye ait oturma izni veya Fransız Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)
b) Son 3 aylık maaş ödeme fişleri
c) Vergi Beyannamesi
d) İkamet edilen eve ait tapu veya kira kontratı
e) Davet eden kişiyle, davet edilen kişi arasındaki akrabalık durumunu kanıtlayıcı belge)
• Şirketin imza sirküleri fotokopisi
• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi ( Orjinal ve son 3 aylık )
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
TİCARİ
•Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış Fransa baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız
• Davetiye ( Fransa' daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye - İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi - Fuar giriş kartı)
• Şirketin imza sirküleri fotokopisi
• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi ( Orjinal ve son 3 aylık )
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Bağkur dökümü veya SSK sa ( SSK işe giriş bildirgesi SSK hizmet dökümü , ve son 3 aylık kaşeli imzalı maaş bodrosu )
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
 
TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.) )
• Şirketin imza sirküleri fotokopisi
• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi ( Orjinal ve son 3 aylık )
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Sgk işe giriş belgesi
• Sgk Hizmet Dökümü
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
•Şahsi Dilekçe
TİCARİ
•Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış Fransa baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Davetiye ( Fransa' daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye - İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi - Fuar giriş kartı)
• Şirketin imza sirküleri fotokopisi
• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi ( Orjinal ve son 3 aylık )
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Sgk işe giriş belgesi
• Sgk Hizmet Dökümü
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.)
• Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
TİCARİ
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Davetiye ( Fransa' daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye - İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi - Fuar giriş kartı)
• Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
TURİSTİK
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.) 
• Firma sahibinin imza beyannamesi
• Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
•Şahsi Dilekçe
 
TİCARİ
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Davetiye ( Fransa' daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye - İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi - Fuar giriş kartı)
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Firma sahibinin imza beyannamesi
• Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
TURİSTİK
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.) 
• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• İmza Beyannamesi( Şirket ise Sirküleri )
• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
+ Avukatlar >>>> Barodan
+ Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
+ Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
+ Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
+ Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
•Şahsi Dilekçe
 
TİCARİ
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Davetiye ( Fransa' daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye - İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi - Fuar giriş kartı)
• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• İmza Beyannamesi( Şirket ise Sirküleri )
• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
+ Avukatlar >>>> Barodan
+ Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
+ Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
+ Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
+ Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.) 
• Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Emeklilik Cüzdan fotokopisi yada kartının fotokopisi
• Emeklilik maaşı aldığı bankadan kaşeli imzalı döküm bildirgesi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.) 
• Tüm masraflarının eşi tarafından karşılanacağı belirtilen Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Eşine Ait Evraklar
+İş veren
+Çalışan
+Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek
+Avukat - Doktor - Eczacı - Diş Hekimi
+Emekli
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.
 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Varsa davetiye( gidiş-dönüş tarihleri , isim/soyisim , pasaport numarası , kalınacak adres , telefon numaraları , vb.)
• Ebeveynler tarafından imzalı Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
• Muhaffakatname ; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.( İNGİLİZCE ) ( İçerik : Çocuğun seyahat tarihleri , kalacağı yer , adres ve varsa refakat edecek kişinin bilgileri açık ve ayrıntılı şekilde belirtilmiş olmalıdır.
• Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• İkametgah Belgesi
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
•Şahsi Dilekçe
 
DİKKAT!: Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.